woensdag 27 augustus 2014

Laatste 240 mijl

Goedemorgen allemaal,


Vanaf het water voor de kust bij Noordwijk aan Zee, woensdag 27 augustus 07.00 uur.

Dinsdag:
Om half 6 nemen we in het donker afscheid op het grote ponton in de Burkana Hafen van Borkum. Ik spreek het laatste palaver uit. Oostenwind 4 Bft hier en opklaringen boven Nederland vanaf de Wadden. De lucht is al blauw. Met opkomende zon verlaten we de Westerems. De toren van Borkum blijft lang in zicht.
 

Paul vraagt nog even aan Wink de motorboot of zij op volle vaart voorbij komen stuiven voor een mooie foto. 
Geheel in scène gezet. 
Gelukkig heeft Paul gisterenavond laat hun 2e motor nog kunnen ontluchten, zodat ze weer met 2 werkende motoren onderweg zijn. Oorzaak is een vuile dieseltank of -leiding. Op de to-do-lijst.

Het is een prachtige zeildag. Schitterende afsluiting van de Baltic Adventure Cruise. Om 15.00 uur houdt Paul de laatste marifoonoproep aan de hele groep. Binnen een paar uur gaan de meesten bakboord uit tussen Terschelling en Vlieland. Wij vlinderen vrolijk verder langs de laatste eilanden van TV-Tas. Het voelt altijd een beetje raar als de wegen scheiden. Maar de bedankjes voelen warm aan. Erg fijn om te horen!
Ik hoor de stemmen van Windfall, Wink, Blue Wave en White Elephant later op de marifoon vanuit Vlieland. Best aanlokkelijk om in de zon in de kuip in een stille haven te liggen in plaats van de nacht in....
Maar het zonlicht op het water is schitterend, de oostenwind precies goed, Jules en Sivy liggen binnen te kletsen, Paul slaapt alvast een paar uurtjes. Shaula vliegt vooruit, op naar bekende thuiswateren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten