vrijdag 8 augustus 2014

De vele gezichten van Bornholm

We gaan fietsen huren. Bij een van de kleine motelkamers langs de haven staan mooie zwarte fietsen te huur, en wat blijkt: voor slechts 7 euro meer per dag een lithiumion accuutje meegeleverd. Dat wordt hem: 4 maal graag elektrisch.
Het is even wennen, zeker voor Sivy. Maar aan het eind van de dag worden snelheidsrecords gemeten op elke fiets tussen de 39 km/uur en zelfs 50 km/uur bij Jules, heuvel af. 
We volgen eerst de kustroute 8 km naar Svaneke, het kleine haventje waar we in eerste instantie heen zouden gaan, maar niet geschikt bij de oostenwind. 

We willen toch ook wat van het binnenland zien en met name 1 van de typische ronde kerken. Populair bij de toeristen. Ik glip met Sivy net de kerk in voor 3 busladingen de deur bereiken.


Over de heuvels en door het bos terug. Met gemak 40 km. Heuveltje op "brommen" we elkaar voorbij met het duwtje in de rug van de elektriek. Nu we zeker zijn van voldoende accucapaciteit voor de terugweg zetten we allemaal de assistentie op de hoogste stand. 


We kletsen nog even na met de Poolse studente uit Warschau die als vakantiebaantje deze verhuur runt. Ook zij geniet van het ontspannen sfeertje op t eiland. 

's Avonds gaat Dokter Paul weer aan de slag: bij An opnieuw een restant-stukje glas uit een vingertopje pulken, euh, chirurgisch, geheel hygiƫnisch, verwijderen, bedoel ik.

Mocht je je afvragen hoe je nu weer een stuk glas tijdens een zeiltocht in je vinger kunt krijgen: een onfortuinlijke val op een steiger. 
Marina's blijken nog de gevaarlijkste plekken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten