maandag 1 juli 2013

Vertrek uit Scheveningen

Zondagochtend 30 juni 2013:
Vijf minuten voor elf uur in de ochtend komt de zon achter de wolken tevoorschijn. De lucht is nu geheel blauw. Een mooiere start kan de RBAC 2013 niet wensen.
Met een bezeilde koers gaan 13 zeiljachten naar de horizon. Loodrecht van de kust weg, op weg naar avontuur. Het beeld vanaf het strand lijkt zich in een ander werelddeel te bevinden, zo zonnig.
Alle bemanningen zijn blij te kunnen vertrekken. De dagen (en weken) van lijstjes, klussen, proviandering, nog een keer naar de watersportwinkel, diesel bijvullen, de mast in, zijn voorbij. Na de marifooncheck-ronde om 10.00 uur worden zeilpakken aangedaan, wordt afscheid genomen van uitzwaaiers en wordt met een laatste bak koffie gewacht tot het startsein om 11.00 uur. Paul vraagt de havendienst van Scheveningen toestemming om met de vloot te vertrekken. Hij blaast op de toeter en daar gaan de eerste lijntjes los.

 

De eerste etappe gaat direct naar Hartlepool, 2 nachten door. Windvoorspelling loopt van ZW 4 Bft, naar W 5 Bft (in de nachtelijke uren midden op de Noordzee), naar W/ZW 4 afnemend 3 Bft.

Ik neem foto’s en sta met Jules en Sivy te zwaaien: tot volgende week zondag in Edinburgh!
Jules heeft helaas vorige week z’n arm gebroken bij een judowedstrijd, wat enige aanpassing in ons reisschema tot gevolg had. Paul heeft vriend Rob last minute als opstapper gevraagd voor de eerste week van de RBAC 2013. Super geregeld!

De RBAC 2013 is begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten