donderdag 31 juli 2014

Warm

In alle vroegte wordt in de haven van Klintholm de lokale krant afgeleverd bij de Wink. Anton heeft bij aankomst een interview mogen geven als deelnemer van de Baltic Cruise 2014. Hij staat met foto en al in de krant als inzet op de foto van onze grote OceanPeople stagvlag. Het is weer gelukt het lokale nieuws te halen. In Gedser zijn ook al foto's genomen door de pers. 
Een mooie aanvulling op de lokale kranten van vorige jaren uit Noorwegen, Frankrijk, Schotland, Isle of Man, Belle Ile, Horta - Faial en Nederland. 

Klintholm - Ystad is een etappe van 57 mijl rechte lijn. Het wordt ook rechte lijn, motoren met grootzeil op. Bij de krijtrotsen van Mons Klint zien we de lage wolken afdalen van land over zee: mist. 

Af en toe piept de zon er door heen. Een uurtje later, na de landpunt, komen we weer in beter zicht terecht. 
Het wordt warm. Paul begint met RVS poetsen. Sivy helpt bij de hekstoel. 
Op de middag maken we veelvuldig gebruik van de buitendouche in de kuip. We horen dat een enkeling zelfs de boot even heeft stilgelegd en in zee heeft gezwommen. Aan vrijwillig manoverboord doen wij niet. De sociale controle doet ook wel zijn werk als we Pollux op de marifoon horen naar Perla of alles goed is als zij hen passeren tijdens een zwempartij. Het is echt warm en we komen bezweet in Ystad. 
Ystad-havenmeester heeft de hele, lange, bezoekerssteiger afgezet met geel/rode linten. 
Plus nog wat andere delen. De hele middag vroegen mensen in de haven zich ook al af wat er ging aankomen. Hier zien we een mengelmoes van Nederlandse, Duitse, Deense, Zweedse en Noorse schepen. Wij voegen daar de Belgische vlag aan toe. We liggen zelf prominent op het toegangsdeel waar de hele haven langsloopt. Het is een vrolijk gaan en komen van mensen die een praatje maken met ons en de anderen van de groep. 
Ook hier ligt een strand direct naast de haven en de fraaie houten boulevard: top!
Een zomerse avond. Het zand in de kuip en binnen in de boot ruimen we morgen wel op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten