vrijdag 25 juli 2014

OceanKids

Donderdag 24 juli Schilksee - Gedser

We zijn vroeg op pad. 66 Mijl te gaan , hemelsbreed noordoostwaarts, met een windvoorspelling NO 3-4 Bft.

We maken een aantal slagen en zeilen heerlijk hoog aan de wind. Jules (13) en Sivy (9) sturen om de beurt. Ze vinden het geweldig! En wij ook. Het leven aan boord wordt zo ineens een stuk makkelijker met die extra handjes. Ieder heeft een taak bij t overstag gaan: stuurman (m/v), 2x fokkenmaat 1 los gooien en 1 in halen, 1 organisator " klaar om te wenden? .... Ree".

Sivy zegt: "Ik sta aan 't roer dus ik ben nu de baas. Jullie moeten een snoepje. En papa en mama, jullie ook koffie."

Ze sturen zuiver; houden goed koers. Hebben er ontzettende lol in. Hoe zo vergrijzing in de watersport?! Na deze Cruise gaan we de subdivisie
OceanKids starten. Zeezeilen voor kinderen door kinderen: ervaringen uitwisselen hoe je de lange dagetappes op zee met plezier doorbrengt en meer....

Terwijl we, door afnemende wind, motoren sta ik met de koptelefoon op op de middag te dansen op Papaoutai van Stromae. Paul: "Waar luister je naar?" "Stromae." P:"Nee, kan niet: stroom tegen." Melig word je van 't motoren. 
Behoorlijke windstroom tegen: 1-1,5 knoop. De wind trekt weer wat aan en we gaan weer een paar lange slagen maken. Het zeilt lekker; we maken een hogere snelheid dan op de motor recht op ons doel af.
Tja, wel meer mijlen vandaag uiteindelijk op de log: 89,9 om precies te zijn. Net met schemer varen we met Avatar, Pollux en SparklinGS de allerlaatste mijl door de onverlichte kronkelende geul naar de jachthaven van Gedser. 
Aangekomen in Denemarken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten