maandag 28 juli 2014

Een perfecte zeildag , ook voor fotosessies

Zaterdag 26 juli. 

's Ochtends om 06.00 uur begint te regenen. Ik ben al vroeg op om te kijken naar de onweersvoorspellingen. De windvoorspelling is prima: O 4Bft. 
Maar het Deense weerinstituut DMI geeft waarschuwingen voor onweersbuien. Daar hebben we onze portie al van gehad vinden wij. Dat portie Adventure kan al afgetikt worden van de lijst. De CAPE waarden in de zyGrib-file zijn de hele dag boven de 1000 en wel over de gehele regio Duitsland - Denemarken. De buienradar van zowel Denemarken als Duitsland tonen dat de buien bij ons tot 08.00 uur duren en daarna niet meer.... Dat is net voor ons palaver en vertrek. Goe geregeld, zullen we maar zeggen!
Het wordt een heerlijke zeildag voor ons. 1 rak Zuidoost naar waypoint 1 om het rif bij Gedser en dan overstag 1 rak naar waypoint 2 noordnoordoost naar Klintholm. Zonnetje, goed zicht, prettige golfjes. We houden Shaula hoog aan de wind in 1 streep op de haven. Dan komt Lyonesse ons toch op het laatste langzaam (-;) voorbij, alleen wel lager dan wij. Nu hebben Ed en Nicolet dit schip deze zomer voor het eerst, dus foto's onder zeil zijn er nog niet. "Laten we toch maar even afvallen, de omstandigheden zijn nu zo mooi voor een fotosessie. Ik zal ze even oproepen." Ik val ondertussen 40 graden af; jammer van de hoogte maar nog een uurtje voor de haven is het voor een heel goed doel. Het worden prachtige platen en films. Half uurtje later kunnen we ook de Perla mooi vastleggen!  
OceanPeople neemt de vissershaven van Klintholm in bezit. De schuurplanken doen dienst en we leggen oude lappen op de zwarte tractorbanden, tegen de vieze voeten van ons allen op het dek. 

Het is heerlijk weer. De groep kinderen zoekt het strand op, naast de haven achter de houten zeewering. 
De "vislucht" on de haven blijkt van het wier bij het strand te komen. 
Nadat ze laat op de avond ontzand zijn op de kade en de douche op het achterdek, wordt er warme choco op de Anne geserveerd. Het wordt een latertje. 
Goed dat we morgen weer lekker hier blijven. 

Het (met iPhone) maken van panoramafoto's tijdens t zeilen is nog niet zo makkelijk: er blijft n deuk in het stuurwiel zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten