zondag 20 juli 2014

Baltic Cruise 2014 van start

Gisteren, zaterdag 19 juli, verzameld in Harlingen: 20 schepen die met ons de OceanPeople Baltic Adventure Cruise 2014 varen.
In de Deense wateren rondom Gedser zal nog een deelnemer aansluiten. 

We liggen in de Zuiderhaven onder de kerk, met zonnetenten over de kuipen gespannen. Het is een alles verzengende hitte. Ik verwelkom het briesje wat af en toe te voelen is. De 30 graden wordt wel aangetikt.

In de ochtend bestuderen we uitgebreid de weerkaarten en voorspellingen. Maandagmiddag zullen we met hardere oostenwind te maken krijgen: 4-5 Bft recht op de neus. We besluiten ons schema aan te passen en met laatste stroom mee het Wad af te varen om 09.00 uur ipv 15.00 uur. Toch niet uitslapen voor de nachttocht Harlingen - Cuxhaven. We hebben zo meer marge voor laveerkoersen. En willen voorkomen dat schepen op voorhand midden in de 2e nacht gaan aankomen in Cuxhaven. 
We brengen iedereen snel op de hoogte van het gewijzigde plan, zodat men zich hierop kan instellen. Zo zie je weer: varen is flexibel zijn, het weer bepaalt je plan. 

Jules en Sivy halen een ijsje bij "min 12". Ik bereid het palaver voor en handel wat laatste zaken af.
Paul controleert de verplichte uitrustingsitems van de deelnemende boten. Alles is prima in orde bij iedereen. 
De vloot bestaat dit jaar uit een groot aantal 37-voeters, zoals onze Sentijn. Dat wordt leuk om te zien hoe de zeiljachten zich onderling gedragen. 

Iedereen heeft enorm veel zin aan deze Baltic Cruise te beginnen. Dat zie je op de stralende gezichten tijdens het 1e palaver om 18.00 uur.

We bedanken havenmeester Richard van Stekelenburg voor de mooie plekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten