woensdag 23 juli 2014

OceanPeople samen met Ocean Princess

We zijn vroeg op om de stroom mee te pakken naar Brunsbuttel. Even op de fok zeilen en de wind staat pal tegen. 
We nemen het wachtgebied bij de sluis naar het Nord-Ostsee-Kanal in bezit. Wachttijd 1-2 uur. "Es wird die grosse Schleusse" horen we op de marifoon. 


We zien het cruiseschip Ocean Princess naar binnen schuiven en yep, we mogen er achteraan. Alle "Sportschiffe" tegelijk. Driedubbel liggen we in een rij naast het 200 m lange schip, onder toezicht van vele kijkers. De fanfare op de wal, aan de andere kant van de boot, begint haar reportoire. Megagroot, zo'n gevaarte naast je. 


Eenmaal uit de sluis gaan we in ganzepas richting Rendsburg waarbij Ocean Princess het OceanPeople flottielje afsluit. 
Halverwege kunnen we nog op 77 spreken met de Katharos, op terugweg van een geslaagde CAM race.
Het is bakken in de zon op het binnenwater. Overal staan veel campers te kijken naar de scheepvaart. 

Om half 7 beginnen we snel met de steigerborrel in Rendsburg. Silke, hafenmeisterin, heeft alles georganiseerd voor me gereed liggen. We wisselen een bedanktpresentje uit.

Er volgt een chips filmavond aan boord van Shaula voor de jongens. 
Sivy heeft met Roos en Merel een  loombandjes business opgezet.
De steigerborrel is ouderwets gezellig. Kennismaken, bijkletsen, bemanningen worden nu ook herkend zonder de boot er naast. 
En hoe klein is de wereld weer: in juli - aug 2000 blijken wij in dezelfde week op Block Islands geweest te zijn als Richard en Michaela van de SparklinGS. 
En we hebben haast naast ze gewoond: wij 2 weken op de Shaula op de Hudson, zij op de wal in New York.
Ondertussen klust Anton op de Wink aan de waterpomp onder toeziend oog van 4 man, plus t restje op de steiger met drankje in de hand.

De karakteristieke treurwilg voor het restaurant Riverside en het met zeildoek overkapte terras geven een ultiem vakantiegevoel in de jachthaven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten