zondag 12 augustus 2012

Potluck in Binic

Maandagavond staat in het teken van de Potluck.
Een ieder bedenkt een lekker gerecht en stipt zeven uur 's avonds wordt de steiger gevuld met bijzondere geuren en kleuren. Fantastisch.
Paul is de steiger vandaag niet afgeweest: hij is de hele middag bezig geweest met zijn befaamde pindarotsen. Amandelen worden geroosterd, ongezouten pinda's daarna. Cornflakes en rozijnen bij het mengsel. Chocola au bain marie. En rotsen bouwen!
De jeugd krijgt er al vroeg notie van. Enzo van de Bon bini kent dit van vorige Adventure Cruises, en is niet weg te slaan bij Paul zodra het moment supreme zich aandient. "Enzo, jij krijgt de hoogste eer: jij mag als eerste er een pakken." (wij hebben er zelf 's middags ook al een paar geproefd.....). De rest van de tieners loopt achter Paul als bij de rattenvanger van Hamelen. Alsof ze nog geen eten hebben gehad die avond.
De bijbehorende koffie en cognac staat gereed op een tafeltje en binnen een paar minuten zijn de bakjes pindarotsen leeg. De brownies van Diana nemen ook gretig aftrek.
Maar wie wat bewaart heeft wat... Ik had 1 bakje pindarotsen in de plastic tas op de steiger laten staan/verstopt, dus na een half uurtje maak ik nog een paar mensen gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten