zondag 12 augustus 2012

Het grasveld voor Paimpol

Vrijdag 3 aug. Paimpol 

De 2 dagen in Paimpol worden gekleurd door het Fete de Vieux Greements. Het aantal oude boten valt tegen; het zijn er absoluut zeker geen tachtig, het beloofde aantal. De drukte is er niet minder om. We lopen langs de kraampjes met sieraden, steigerende paarden met elfjes erop, handgemaakte leren armbandjes, beschilderde theepotten en meer van dat spul. Waar wij met plezier neerstrijken is de tent met houten tafels en lange banken waar je 6 oesters en een plastic bekertje witte wijn krijgt voor 6 euro. De decadente variant van de hamburgertent bij festiviteiten.De overweldigende aanwezige muziek wordt soms gewaardeerd, dan weer met de gedachte "mag het 10 decibel minder" tegemoet getreden. De tweede avond zeggen we dan ook om vijf voor twaalf: "zo nog vijf minuten", maar de laatste band kan er geen genoeg van krijgen en blijft toegiften geven. Ik hoor de zanger toch echt meermalen "au revoir" roepen. Als zijn begeleidingsband stopt, gaat hij gewoon door. Zijn eigen "five minutes of Fame". Au revoir, à bientot, applaus, meer, meer, meer, ... Hij lijkt er maar niet genoeg van te krijgen. En dan is het ineens muisstil. Zo die kan weer naar huis. 

In Paimpol worden vele klussen gedaan. Zo haalt Paul de lieren op de Kendix uit elkaar om te smeren en veertjes te vervangen, Anton van de Wink helpt met zijn set boortjes  de Crossborder om de stopper op de mast te vervangen. Fifteen is op zoek naar de juiste zekering voor de ankerlier, die nu 2 keer kapot is gegaan met nadelig bijkomend effect dat de startonderbreker dan ook in werking treedt: en wat je echt wel wilt in zo'n situatie is je motor kunnen starten. Bij de haven is een grote mallepietje watersportzaak, overvol met nautische snuisterijen, maar weinig echte benodigdheden.

Vandaag heeft het winkelpersoneel zeker 50 Nederlanders in de zaak: een record.

Paimpol ligt op de kaart aan het eind van een "grasveld". Valt het echt helemaal droog? Ja, het valt echt helemaal droog!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten