maandag 26 mei 2014

Tochtplanning terug naar huis


Het is maandagmiddag in Dover. Het miezert en t is muisstil aan boord. Diepgebogen over de kaarten en boeken worden in goede teamgeest de waypoints en koersen bepaald. Af en toe even commentaar en discussie en weer door. Straks de stroming erbij en we weten hoe laat we morgen Engeland weer gaan verlaten. Met een nachttocht in 1 ruk naar Herkingen. 


Vanuit Oostende hebben we een mooie zeildag gehad naar Duinkerke. Wind was wel meer dan voorspeld. 3 Reven in het grootzeil, puntje fok, zuidenwind 5 Bft, vlagen 6, en ietsje meer.. We maken mooie voortgang en het is een goede stuurervaringsdag.

Geen natte pakken onderweg, maar na een uurtje in de haven komen 2 verzopen katjes terug aan boord, voorzien van een visje ! Scampi's bij de borrel. 
De avond eindigt met veel gelach. De buren komen nog net niet langs om even te checken. 

Duinkerke - Dover: een zonnige zondagochtend met een koffie aan dek, luidkeels zingen voor een jarige dochter en een bezoek aan de vernieuwde watersportzaak. Goed begin. Op het middaguur verlaten we de haven. Zeil op en hup naar het TSS. We maken verscheidene slagen, met een westenwind 3-4 Bft. Dover Seaways naar en een vrachtschip vanuit Duinkerke Ouest zorgen voor een schitterende AIS situatie en inschatten wanneer wij koers wijzigen en weer een slagje kunnen maken. T oogt krapjes. Maar we worden mooi als passeerpunt gebruikt door beide schepen. Peilingen nemen, radar kijken en ais controle bij de oversteek naar Engeland. Het is ideaal weer en zicht voor een eerste oversteek voor de bemanningsleden. 
Achter 2 veerboten mogen wij naar binnen bij Dover en liggen om half negen vast aan de steiger. 


Op naar Cullins Yard voor heerlijk eten en een grote pint Cullin's Ale om de aankomst in Engeland te vieren.
We rollen onze hutten in. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten