zondag 11 mei 2014

Lawaaidagen

Vandaag wordt de laatste verwaaidag te Duinkerke. Op de steiger heet het nu “lawaaidag”.

We liggen al 4 dagen te snokken aan onze lijntjes. Windkracht 8 Bft, 9 Bft, is al gewoon. Je verlegt je grenzen: een dipje van 5 Bft voelt als windstil.
De vissers hier in Duinkerke zorgen nog eens voor extra geslinger aan boord. Een zware sleper komt dood leuk op volle kracht langs varen. We vliegen omhoog en denderen naar beneden. De lijntjes houden het net.

De zon schijnt en iedereen vermaakt zich prima met museumbezoek, winkelen, wandelen langs de boulevard. Aan boord van de Rembrandt vindt een klaverjas-strijd plaats tussen 2 teams. En leren we een nieuw spel: Keez-borden.  Het Keez-bord is een variant op “Mens-erger-je-niet”, maar veel meer nadenken en alleen te koop in Amsterdam. Dankzij internet zullen wij het ook in bezit gaan krijgen. Arianne van de An d’Quante heeft al een bestelling voor 2 borden geplaatst. Lawaaidagen hebben zo ook hun nut.
Het bezoek aan het museum over operatie Dynamo, de grootscheepse evacuatie van de Engelsen in mei 1940 vanaf de stranden van Duinkerke, laat een diepe indruk achter.

Jules en Sivy zijn gisteren van boord gegaan en comfortabel in een auto naar Herkingen terug gegaan. Op tijd weer thuis voor de schoolbanken maandag. Heel erg fijn als er mede-roeiclubleden zo prettig “gek” zijn om even op de koffie te komen. Fantastisch.
Morgen weer door langs de Belgische kust.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten