zaterdag 4 juni 2016

Nog 8 uur voor vertrek

Zaterdag, de dag voor vertrek; nog minder dan 24 uur te gaan tot de start van de Azores Adventure Cruise.

In de ochtend het dagelijks ritueel van bestudering van de weertrend en wind en dit keer onweerdetails. 
Even later de marifoontest en een meeting met een stelletje Iridium-nerds in onze kuip; of nerds-in-wording. We testen de (on)mogelijkheid voor een gewone groepssms, beveiliging van acces point Iridium GO! En hoe we dat gribfiletje van een iPhone naar een Windows-pc met zyGrib kunnen overzetten. Achteraf is alles simpel. Het is gelukt! Dan zijn we wel een paar uur verder. 
Hier in Vlissingen is het koud en vochtig. De misthoorns van de grote schepen loeien over Het Arsenaal heen.
Oh, even tussendoor: gisteravond super gegeten bij brasserie Evertsen, naast de brug over de keersluis.

Om twee uur stappen Jules en Sivy op de steiger. Fijn, ze zijn er! Gister uitgebreid afscheid genomen op hun scholen.
En Ingrid, de zus van Paul, heeft een oude traditie in ere hersteld: bij afscheid voor een verre zeilreis de koeken van Bakker Groffen uit Bergen op Zoom. Die zijn zelfs in hun bagage, in 2000, mee gevlogen naar onze Shaula in Florida.
Om je vingers bij af te likken.

Opstappers, familieleden, vrienden lopen af en aan op de boten. "De laatste 26 tassen zijn aan boord" op de Stormvogel. sixpacks Heineken aan boord bij de Playmobil, onze Duitse deelnemer, die na het eerste palaver vandaag om 1700 uur een paar vaatjes Duits bier op de kade zet: vanaf nu alleen maar Heineken. 
De inhoud van de kofferbak van Ruud gaat aan boord van ds Tournesol. En gister kwam Frenk met een geweldige uitspraak: "ik heb zo lekker geslapen. Alleen al het idee dat ik de komende 3 maanden niks hoef te doen. Helemaal vrij."
Kortom, klaar om te gaan. Vandaag een groepsfoto van netjes geklede zeilers met geknipte haren en nog "bleke" wangen. Zon, wind en oceaan gaan dit veranderen. En ik voorspel: niet alleen de buitenkant wordt aangepakt. De innerlijke mens zal veranderen. 


De Iridium nerds-in-wording

De koeken van Bakker Groffen - BoZ
 

Kunstzinnig geschut


Vlissingen in de avond
In Vlissingen een grijze, maar gezellige dag

De ploeg Azoren zeilers 2016

Guido met 1 van zijn vaatjes
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten