woensdag 24 augustus 2016

Na de oceaan

De dagen na een oceaanoversteek moet je nog even "landen". Ik zie iedereen rustig aan doen.
De vuilcontainer bij de haven was tot onze aankomst leeg; nu kan de klep amper dicht.
Het verhaal van de 11 dagen komt er nog aan.

Mijn verjaardag was goed gevuld met cadeaus en een heerlijk ontbijt dat Jules en Sivy direct bij de Tesco hadden gehaald. Verse spullen, vers fruit, al na 11 dagen kun je daar erg naar verlangen.
Vrijdag vliegen de kinderen naar huis: "school roept ons maandag", zegt Sivy in haar afscheidswoordje voor de groep. We gaan elkaar vreselijk missen!!

Het lagedrukgebied wat we al zagen aankomen, landt dit weekend in Falmouth. WZW 6-8 bft. "Gale warning"  in het shipping forecast. 
We blijven maar even een dagje extra liggen hier. 
Op de etappe naar Dartmouth halen we de zeilpakken uit de kast na lange lange tijd. De lucht is grauw, het is koud, maar het zeilt fantastisch met westenwind 5-6 bft. Door handig gebruik te maken van de stroming onder Salcombe en toch nog snel de boom te zetten op een hevig wiebelend schip (met dank aan Paul), winnen we mijlen op de Vlietstroom. We gaan deze etappe winnen van de Hallberg 49 :-). Frenk en bemanning halen nog van alles uit de kast, maar t mocht niet baten! 
We liggen eerder aan de drijvende steiger midden op de rivier in Dartmouth, de parel van de zuidkust van Engeland. Net voor het donker.
Iedereen jubelt over deze plaats, de invaart tussen de hoge heuvels, de overal aanwezige boten en de artistieke sfeer.
Het weer verbetert, wat ons oostenwind brengt naar Portland. Niet in 1 streep bezeild. Het is racen tegen de klok om de stroming rondom Portland Bill nog mee te hebben. Wij maken een kleine omweg langs de East Shambles om de heftigste tegenstroom te vermijden, wat bijzonder goed lukt. 
Weer een mooie zeildag in de pocket.

Vandaag naar Isle of Wight zeilen we dicht langs St Alban's Head. De "inshore passage" uit de Reeds om de stroomrafelingen te vermijden. Prachtig hard zeilen met windvlagen vanaf de krijtrotsen en kliffen. Paul zit met de grootschoot in de hand om af en toe wind te lozen. Met volle zon op de Needles en stroom fors mee naar onze favoriete plek op de River Medina tegenover de Folly Inn.
Het is al een stuk rustiger hier, zo na Cowes week aan het eind van augustus. Dave verwelkomt ons oud vertrouwd vanaf de watertaxi.
Het is bloedheet hier in Engeland op het Isle of Wight.


(Meer foto's volgen vanuit de volgende plaats waar de wifi weer geheel ter beschikking is).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten