vrijdag 19 augustus 2016

Aangekomen in Falmouth!

Woensdagavond laat zijn we in het donker en mist de baai van Falmouth in gegleden. Rustig varend, onder begeleiding van de misthoorn van Saint Anthony Head, met Jules bij de plotter, Sivy met scherpe ogen in de kuip, Paul de sleep van ons naar de Hester in de gaten houdend en ik achter het roer. 
11 Dagen op de oceaan zitten er op. Geweldig! Genoten van onze minikosmos. Nu de laatste mijlen naar de steiger achter de megajachten bij Port Pendennis Marina, onder de toren van het Maritiem Museum. We leveren Hester af bij de vele uitgestoken armen aan boord van de Mjöllnir. In het donker wordt er geklapt. We zijn er!
Een borrel bij de Zeerob en dan naar een stilliggend bed. Het is 00.00 Azoren tijd, 01.00 Engelse tijd en 02.00 Nederlandse tijd. Oftewel, ik ben nu echt jarig: 18 augustus. 50 kaarsjes op de taart. Hieperdepiephoera !

Terwijl ik dit schrijf leven we alweer op vrijdag 19 augustus. We zijn nog niet helemaal bijgeslapen. De zon schijnt weer in Falmouth, na de buien van vanochtend. De wind zit in de zuidwesthoek en blaast stevig door: 6-8 Bft gaat 't worden. Vannacht en morgen nog n tandje meer.
Je zou maar op de oceaan zitten :-)

Morgen de foto's van de oceaantrip doorlopen. En de belevenissen in woorden vatten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten