woensdag 7 september 2016

Voor altijd veranderd

Iedere dag ontvangen we een berichtje met de strekking "We zijn weer veilig gearriveerd in onze thuishaven". 
De OPA 2016 hardloopploeg is in delen opgegaan. Wij, team Zuidwest Nederland, zetten de looptraditie voort, incl. het maken van de selfie. Als we het app'en naar de Zeerob blijkt dat zij tegelijkertijd hun rondje Erasmusbrug hebben gedaan. We hebben het roeien met onze roeisloepvereniging weer opgepakt. Maar verder...kost het "landen" nog steeds wat geestelijke gymnastiek. 
Jules heeft oude Imray C-kaarten gebruikt als stevig kaftpapier voor het nieuwe schooljaar. Ook hij blijft varen.

Op de River Medina hadden we een beregezellige White Party met afscheidsspeeches en het OceanPeople-lied. 
Op weg van de Solent naar Eastbourne blijven we ons verbazen over de hoeveelheid marifoonverkeer van pleziervaart met de Coastguard, wat men als procedure aangeleerd krijgt bij Engelse watersportopleidingen. We kunnen ons levendig een scène bedenken waarin een Coastguard medewerker helemaal flipt bij de zoveelste conversatie: 

"Solent Coastguard (3x) 
this is yacht Lady Jane for a radio check on 16."
Antwoord van de Solent Coastguard medewerker: "Lady Jane this is Solent Coastguard there are NO radio checks available today. I repeat NO RADIO CHECKS today. Solent Coastguard OUT."

Na 84 dagen lopen we 1 dagje uit op het reisschema door de harde NO-wind op de Noordzee en het Kanaal, en grote kans op onweer. We verlaten Eastbourne om 22.00 uur  zaterdagavond (27 aug) met de helft van de ploeg met bestemming Zeebrugge, op het moment dat de wind is gaan liggen en net is geruimd naar ZW. De andere helft heeft nog meer tijd en gaat komende dagen richting IJmuiden. 
Met een voorspelling van gestaag toenemende wind naar 5-6 Bft uit ZW zeilen we richting Cap Gris Nez om met het eerste tij mee de bocht om te vliegen bij Calais. De snelheden zijn hoog. In 20 uur overbruggen we de 125 mijl naar de Belgische zeehaven, flink gereefd en de boom in de fok. 
En dan is het tijd om nog verder afscheid te nemen van de dorpbewoners.
Het Azoren-rondje 2016 is rond.

Het verslag nog niet :-). Blijf ons volgen.

En: in 2021 gaan we weer naar de Azoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten