dinsdag 17 juni 2014

Channel Adventure Cruise 2014 - Onderweg!

De Channel Adventure Cruise 2014 is gestart. Vanuit de Roompot met 17 motorschepen onderweg voor een "rondje kanaal". Een grote uitloper van het Azorenhoog zorgt voor prachtig weer en een vlakke zee gedurende de etappes naar Oostende, Duinkerke en Boulogne-sur-Mer. Omdat we rond springtij zitten zit ook meteen de snelheid er goed in.
Voor je het weet zit je in Frankrijk. 

Het vakantieseizoen is nog maar net op gang en de havens zijn nog behoorlijk leeg. Dat is maar goed ook want de gemiddelde lengte van de deelnemende schepen is 15 meter. De havenmeesters vinden het wel gezellig en zijn blij met onze komst. Alles is uitstekend voorbereid en in Duinkerke is zelfs een televisie geregeld voor de openingsmatch van het WK.
 
Gelukkig wint NL want nu staat de volgende ochtend iedereen met een blij gezicht om 07.00 uur op de steiger voor het palaver. 
Op weg naar Boulogne komt er wat meer wind. Er heeft zich een ferm hoog gevestigd boven Groot-Brittanniƫ. Omdat wij daar ten oosten van zitten krijgen we een noordoostelijke stroming die soms flink doorzet. Gelukkig recht op de kont.
Cap Gris Nez doet haar naam eer aan met een "grauw en grijs" gezicht.
 
Ook de golven zijn hoger en steiler. Het hoort hier gewoon zo te zijn.
In Boulogne genieten we van twee rustdagen en lekkere Franse sfeer.
Even klimmen als je met laag water de kade op wilt. Het getijverschil is nu al meer dan 8 meter.
 
 
Laag water...
 
En
 
 
Hoog water...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten