zaterdag 10 augustus 2013

Barbi on the beach

Donderdag 25 juli, Craobh Marina – Port Ellen

In alle vroegte verlaten we deze comfortabele, vriendelijke haven, omringd door groene heuvels en bergen. De zon piept tussen de wolken door. We genieten al weken van vele uren daglicht in elke 24 uur.
 

Zoals ik gisteren al zei: “Als het goed is zeggen we met z’n allen ‘is dit het nou, we zien en merken niks’, terwijl we voorbij de Gulf of Corryvreckan varen.” We bevinden ons mooi met de kentering in het beruchte zeegat. Her en der zie je plekken waar een draaikolk zich aan het vormen is, nu nog in een zeer beheersbare status.
Rustig windje vandaag. De bewolking wordt dikker en zet zich om in een echt Engelse miezerbui.

Wonder boven wonder kunnen 10 van onze 14 schepen aan het enig beschikbare ponton van “de marina”van Port Ellen, op Islay, het eiland van de whisky-destilleerderijen. Wij gaan voor anker in de baai met schitterend zicht op rotseilandjes voor de kust. De zon schijnt. Terwijl Paul, Jules en Sivy met de dinghy naar de kant zijn, stroop ik enige kledinglagen af. Een ritueel dat zich in deze contreien dagelijks herhaalt.

Later op de avond gaan we met onze mede-ankeraars Albacora, Triple Seven en Phoenix naar het strand. Onze Cobb beleeft z’n première. De gitaar van Wim maakt een dinghytochtje. We belanden op een strandje nagenoeg in iemands achtertuin. De heer des huizes laat net de hond des huizes uit bij de waterrand. “Shall  I bring you a table to put your things on?” is zijn 1e reactie, als hij ons alles ziet uitstallen op het zand. Nou , dat zou “very nice” zijn. “We moesten maar vooral genieten van deze mooie avond.” Dat wordt geen probleem. De Cobb gaat uit z’n reistasje. De handleiding belandt in het zand. Nou hoef je nergens een stekker in het stopcontact te steken, dus het bbq-proces spreekt erg voor zich. Plus, er zijn ervaringsdeskundigen in de buurt.
De kabeljauw, gevangen door Wim, smaakt perfect, vegetarische Indiase hapjes van Leon idem. Toetje na. En met z’n allen zingen we, onder muzikale begeleiding van Wim, “Mull of Kintyre”. Eindelijk zullen we rond die beroemde kaap gaan varen.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten