zaterdag 4 juni 2011

Guernsey

In de Seine Baai hadden ze een betonblokkenweg aangelegd: in de nacht hakken we gestaag verder tegen westenwind. Op zich draait de wind mooi met ons mee naar NW en kunnen we alles over 1 boeg varen van Boulogne naar Cherbourg. Overdag schijnt de zon weer en kunnen alle magen tot rust komen met een rustige zee.  
De tocht van Cherbourg naar de Kanaaleilanden is er één uit de boekjes: wind mee, stroom mee, straalblauwe lucht en zon hoog aan de hemel. We halen allemaal een SOG record van 12 knopen in de Alderney Race. Spinnakers, genakers, een parasailor kleuren de horizon. Wij “vlinderen” vooruit. We zien Herm en Sark al snel opdoemen. De zon speelt met de kleur van het zandstrand en de zeker 80m lange Titan, een mega-motorjacht van 5 verdiepingen hoog, zorgt voor een Cariebsfeer.
We moeten een uurtje wachten voor we de drempel over kunnen van de QE2-marina. Het is een
drukte van jewelste dit weekend in verband met 120 Franse wedstrijdboten en -bootjes. We hebben gereserveerd, dus de kade in de QE2 ligt er mooi leeg bij, waar wij als een super geoliede machine op LOA binnen varen, draaien, aanleggen en de volgende boot aanpakken (tot er natuurlijk 2 Fransen dwars doorheen moeten).
Guernsey is simpelweg genieten. We wandelen langs de rotsige kust, anderen maken een bustoer over het eiland of shoppen in St. Peter Port. De watersportzaak Boatworks+ is de Bart Smit voor volwassenen.  

5 opmerkingen:

  1. Beste OceanPeople,

    De bemanning van de Bon bini volgt julie met een enigzins jaloers gevoel. Maar wenst jullie heel veel vaarplezier de komende maanden en in ieder geval behouden vaart.
    Geniet met volle teugen !!!!!
    groeten van Lisa Enzo Ariane en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben via Zeilen op jullie tocht geattendeerd. JALOERS !!!. Wat geweldig om dit met een hele club mensen te doen. Gelukkig kan ik via het net jullie volgen.
    Even een up-date van uit Nederland. Hier een prachtig zeil weekeinde gehad. Stralende zon en windje 4 tot 6. Zit nu met een verbrande kop voor te bereiden op de komende werkweek.

    Groeten uit Meppel

    Paul

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig om jullie zo te volgen, ook een beetje jaloers. Blijf regelmatig berichten sturen. We kijken elke dag even op de site.
    Groeten van Els en Jean en natuurlijk ook van Yvari en Guido.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Azorenzeilers, Het is leuk om jullie reis vanaf de wal te kunnen volgen. Ik geniet van de verhalen en zag dat jullie nog geen reacties hadden op jullie blog. Daarom even deze reactie. Veel zeilplezier nog. Hou jullie haaks. Een hartelijke groet van de bemanning van de Cape Cox, Hans en Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Na een paar heerlijke Hollandse zeiltochten (lang leve de lange weekeindes) onder ander met een paar keer 's nachts vertrekken naar Texel en Vlieland, genietend van sterren, lichtgevende algen en de duidelijke markeringen over het wad, is het eindelijk tijd te reageren op al jullie enthousiaste posts op de blog en die van de Beaujoli en Montanara XL! Geweldig om te lezen hoe jullie zijn vertrokken en hoe ver jullie al zijn gekomen. Lijkt me een super ervaring deze reis. Blijf ajb schrijven en weet dat er mensen zijn die met veel plezier meeleven en lezen. Hartelijke groet, Nicole van der Weijden-Welbergen.

    BeantwoordenVerwijderen