zaterdag 25 mei 2019

Van dolfijnen tot grootste vliegdekschip

Deze week vliegt voorbij met mooie havendagen en schitterende tochten. Het weer is goed, niet te veel wind, zon erbij, zicht goed. En dolfijnen. Bij Beachy Head worden ze gespot op de Sainte Firmine en zwemmen ze later een uur mee spelend rond de nieuwe srabilizers van de Philae. Die dingen kosten een paar centen maar ze hebben nu al “hun geld opgebracht”, wordt lachend gezegd bij de borrel op de steiger in Gosport.
We liggen met uitzicht op de Spinnaker Tower, waar zaterdag het grootste schip van de Britse marine voorbij vaart: de HMS Queen Elizabeth, 289 m lang, 87 m breed. Langs de haven zitten op alle muurtjes en steigers mensen te kijken. 3 juni zijn Queen Elizabeth en Trump hier op bezoek voor de D-Day herdenking.
De wandelploeg  en het hardloopploegje hebben in de diverse havens het stramien er weer goed inzitten: verzamelen om 08.30 uur en gaan! De wandelploeg bereidt het nu uit met koffie tussendoor en 1 uur lopen worden er 2,5-3.
Vrijdag komen Yvonne en Jules aan vanuit Nederland met de veerboot. Dover Seaways eindelijk eens vanaf dek kunnen bekijken in plaats van langs de Shaula voorbij schuivend. Jules neemt Paul mee terug naar Nederland voor de start van de 2e Solent Cruise. Yvonne blijft in de Solent komende week.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten