maandag 20 mei 2019

Fast forward

Zo lees je over The Isles of Scilly, zo varen we maanden later Dover binnen met de Solent Adventure Cruise 2019….de tijd vliegt, dus na geconcludeerd te hebben dat de Scilly Adventure Cruise 2018 een groot succes was, ga ik "fast forward".
2019 staat weer bol van vaaravonturen. Nu eerst naar de Solent. Net onderweg met de eerste groep van 9 motorboten.
De eventuele "no go"-factor van de afgelopen 2 dagen was het zicht. Wind zit in de mooie hoek NO -> N --> NW 4-5 Bft. Maar ja, kans op mist. Alle bronnen doorgespit en conclusie "we gaan". Langs de kust is het anders dan in de binnenlanden, lees ik op de NOS-app. Ik zie lage bewolking, dichte bewolking, een grijs pak. Frisjes. Geen zon, maar die gaat later deze week echt wel weer een keer te voorschijn komen, ook voor ons kustvaarders.


Verzamelen in het mooie, historische Zierikzee
Na een korte nacht in Nieuwpoort staan we om 05.00 uur te palaveren. Het is springtij en het tij staat in de ochtenduren mee naar Dover. Zoals een echte "OceanPeople" betaamt, dan vroeg uit de veren en gaan. Gelukkig wederom geen mist-belemmering.
De oversteek in het TSS is rustig. Ons groep "roze bootjes" vaart keurig over.
Dover Marina is dit vaarseizoen nog oud vertrouwd "under construction". We liggen in het Granville Dock. Volgend jaar gaat de nieuwe moderne jachthaven met boulevard open, EU gesubsidieerd.

Dit jaar kunnen we nog een paar keer afscheid nemen van het oude
havenkantoor, op onze tochten.
Dover 2.0
Geen opmerkingen:

Een reactie posten