zaterdag 1 augustus 2015

Croisière Concarneau

Vrijdag 31 juli
Twee dagen Concarneau: een zomerfeest.


De zon schijnt, de lucht is blauw, de noordenwind nog wat koud. We kijken uit op de ommuurde stad en zien om 10.00 uur stipt de kinderen op catamarans in sleepje achter een dinghy naar hun zeilles in de baai. Eten inslaan in Frankrijk is een waar genoegen. Vooral in de kramen van de overdekte markthal les Halles: verse groenten, vlees, vis, brood en allerlei geprepareerde lekkernijen.
De toeristische binnenstad binnen de muren is gezellig, met de bekende snuisterijen, kleding, sieraden en verrukkelijk ijs. Paul probeert nog een witte broek te scoren voor de White Party later deze reis in een "puur witte" winkel Blanc du Nil.
Nah, toch niet helemaal zijn snit.

Donderdagavond 1800 uur maakt mijn piratenbende "Yvonne en haar kapers" de steigers onveilig. Mannen worden gebrandmerkt, voorzien van piratencap en ooglap. Ook de vrouwen worden niet gespaard. Anton denkt ons te lijf te kunnen gaan met een waterslang. Rob kiest eieren voor z'n geld en springt overboord. Maar ontkomen doet ie niet: ook hij ontvangt met een nat pak het brandmerk. De muziek van Pirates of The Caribean vergezelt ons. De moderne uitrusting van piraat Jules in de vorm van een klein geluidsboxje en iPhone met Bluetooth doet het werk. Ja, anno 2015 is het niet alleen maar geweren en zwaarden.


De Potluck die deze avond volgt is een waar genoegen. Er is heerlijk gekookt en ingeslagen voor en door de hele groep. De Eerste Kaper Paul opent de avond met het heffen van een glas Saumur Brut voor iedereen. Piraat Ben komt aangelopen met een haak als rechterhand, een gevaarlijk mes in zijn broekriem. De zaak wordt serieus genomen! 

Pauls fameuze pindarotsen zorgen voor een heerlijk einde van het eetfestijn op de kade.

Dag 2 volgt een vergelijkbaar patroon, aangevuld met een dinghytoer naar het strand en de baai met bootjes aan de moorings omringd door rotsen. 
Je zou zomaar spontaan willen besluiten niet terug te varen naar Nederland!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten