dinsdag 14 juli 2015

Toboverleg

Het improviseren naar aanleiding van de weerberichten gaat nog door.
We hebben nu 2 dagen al uitgebreid contact met alle havenmeesters en havenjuffen langs de Belgische kust
en de eerste 3 Franse havens op de route. 
Logische plannen worden in de war geschopt door de wind die haar eigen leven leidt. 
We hebben voortdurend "toboverleg" hier aan boord. 
Combinatie van tij en wind veroorzaken vroeg opstaan. 
En zo zijn we gister na een aan de windse dag in Oostende aangekomen. Ondanks de heftige wind ook wel mooi gezeild, wat comfortabeler is dan er tegen in stampen op de motor. Maar ik prefereer dit met een zonnetje en tij mee. Helaas waren die 2 ingrediënten gistermiddag op.

Oostende: de geroeste palen en damwanden bij de ingang naar het Jachtdok zijn weg en nog erger: mijn oude vertrouwde vismijn. Niet dat het zo'n mooi gebouw was, en t gaf nogal wat troep op de steiger daaronder, maar sinds ik zeezeil en met onze "oude" Shaula in 1996 bijna vergaan ben in de haven van de RNSYC (door een zeer venijnige Kanaalrat) was de vismijn onderdeel van mijn Oostende-plaatje.
Simon, de havenmeester, hangt onze oranje Belle-Île vlag hoog in de vlaggenmast.

Het is opgehouden met zachtjes regenen: het klettert naar beneden.We zijn nu compleet: Madame Chilet met residentie hier, lag op ons te wachten. 
Jules geeft de kinderen hun eerste les pokeren. In de boot vliegen de vragen en meningen heen en weer. "Tot half tien" en dan gaan papa en mama naar bed. Ik heb een immens lawaaierig vuurwerk niet gehoord: totaal doorheen geslapen ... na alle (nachtelijke) uurtjes weersvoorspellingen uitpluizen en tochtplanningen A/B/C maken.

Dag 3 van de trip wordt uiteindelijk een dagje Oostende, met windkracht 6 buitengaats, gevoelsmatig 3 Bft in de havenkom op de boot. De 6 zou er al lang uit zijn op de middag langs de kust.
Klinkt simpel, maar heeft de hersenen doen kraken. Laure, de havenjuf van Duinkerke, is een topper. In alle drukte kunnen we "gewoon" terecht, als vaste klant met een OceanPeople groep. Mooi! 

Vandaag gaan we een offer brengen aan Neptunus en Aeolus. Voor gunstige winden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten