dinsdag 12 mei 2015

Perfecte Londentocht

De laatste etappe voor ons was die van Blankenberge naar Herkingen, in 1 ruk. Zaterdag en zondag zijn weer elkaars tegenpolen, zoals de dagen deze week zich wel meer manifesteren. Zondag start mistig. De webcam op Belgisch kustweerbericht toont matig zicht bij Nieuwpoort, slecht bij Oostende en nog slechter (met regendruppels op de lens) bij Zeebrugge. Een half uur later vertonen
alle 3 de camera's een forse verbetering. We kunnen gewoon vertrekken en nemen om 0800 op de steiger "fysiek" afscheid van elkaar. Later zullen marifoonstemmen dit overnemen. Het wordt motoren naar de Roompotsluis met als 1e bijzonderheid een marifoonconversatie met de Aurora, een van onze deelnemers aan de Azorenreis 2011, nu op weg voor 2 jaar Atlantiek.Het virus heeft ze te pakken genomen in 2011; en het laat je nooit meer, helemaal, los. Vraag maar aan de Bull en de Novatrix en de Marieke en ... 
De 2e bijzonderheid van de dag was een bezoek aan boord van de Nederlandse kustwacht. De Duri had voor ons al uitgebreid controle gehad en had ons via sms even ge├»nformeerd. Tja, de Zeearend zendt geen AIS uit vandaag. 
Even later zien we een RIB op ons afstuiven. Daar zijn ze! Sivy, wakker worden. Tas met papieren is al gepakt. 2 mannen stappen bij de verstaging aan boord, de RIB zachtjes tegen Shaula aan. Jules en Sivy vinden het wel interessant! Nummers worden genoteerd, onze namen en bedrijfsnaam. We tonen de Londensyllabus en kunnen de boten achter ons benoemen. Na een onschuldig praatje en wat foto's verlaten ze ons weer. Annabel, totebel en Face2Face worden niet verblijd met een bezoek. Stiekem vinden ze dat eigenlijk jammer. 
We maken een pitstop bij de sluis: met z'n allen friet met een echte snack. Zalig als je van zee komt en een absolute traditie bij ons. Tegen 1900 uur staat er een perfect briesje uit Zuidoost om het nieuwe Witte Monster, onze Genny (spreek uit: djenny), te voorschijn te halen: gloednieuw komt ze te voorschijn uit de slurf, een 128 vierkante meter hagelwitte lap, met racy strepen aan het voorlijk. Prachtig. Willem, bedankt voor dit product van Ullman Sails.
De londentocht is ten einde, op een perfecte wijze. We toosten met z'n vieren om 20.30 in de kuip tussen de palen in Herkingen. Nog 1 nachtje aan boord om af te kicken, voor even.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten