donderdag 25 juni 2015

Rondom Fünen


We zijn alweer bijna 3 weken onderweg met de Round Fünen Adventure Cruise.
Met 18 motorschepen en meer dan 40 personen hebben we al het nodige beleefd gedurende deze tocht. Van de zware tocht naar Cuxhaven, met golfhoogten van gemiddeld 1,5 meter en soms meer, naar relaxed varen op de Oostzee waar bijna altijd wel de beschutting van de hoge wal te vinden was. Ongeveer de helft van de boten is uitgerust met stabilizers, of populair gezegd "stabbies". Dat scheelt een slok op een borrel wat comfort aan boord betreft bij het varen op zee. Maar iedereen heeft zich kranig gehouden en geniet nu van het mooie Fünen.
Pittoreske havens zoals Aeroskobing en Ballen, op Samsø.


Alle ruimte in Nyborg waar we een spontaan feest organiseerden met live band "Tequila Latin Band". Erg gezellig!


We zien in Svendborg de trimaran Juniper liggen, de voorlaatste boot van Henk de Velde. Ze ziet er goed uit Henk!

Op Samsø, in de haven van Ballen, wordt gewerkt aan de havendammen. Omdat er een groot drijvend platform midden in de haven ligt, is er weinig plaats voor passanten. Toch heeft de havenmeester de hele kade aan de noordzijde vrijgehouden voor ons en omdat we inmiddels met z'n allen uiterst efficiënt kunnen inparkeren, passen er mooi in. En nog ruimte over voor andere schepen. 


Het is hier weer erg mooi op dit eiland, wat één van Europa's meest vooruitstrevende gemeenschappen is op het gebied van groene energie en CO2 neutraal nastreeft.Geen opmerkingen:

Een reactie posten