zondag 22 juli 2012

De perfecte zondag

Vaardag 1: het is zo'n perfecte zondag in juli. Staalblauwe lucht, klein zuchtje wind, nog geen mens te zien op het strand van Vrouwenpolder. We motoren om half tien, met grootzeil bij, rustig langs de Zeeuwse kust. De stroming staat 3 knopen mee. Voorbij Domburg zijn de hoge kranen van Zeebrugge al zichtbaar. Het zicht is formidabel. De zee golft mee.
De groep is in 2 schuttingen onder de Roompotbrug door gegaan. Op zee volgt ieder relaxed de route naar Nieuwpoort. De stranden van Oostende en verder vertonen een gezellige drukte. Ook op het water is het druk met bootjes. Eindelijk kan 't weer. Tegen drie uur steekt er een zeewindje op.

kraanponton naar Oostende
komende van windmolenpark
Thorntonbank
Voor de ingang van Nieuwpoort ver uit de kust zit een groot veld open bootjes. De Splash kampioenschappen zijn bezig, met tentenkamp in de KYCN. De havenmeesters hadden ons allemaal een mooie plek toebedeeld en we kunnen zo doorvaren. De groep is nu bijna compleet: 16 uit de Roompot sluiten aan bij de 9 uit Breskens/Zeebrugge. De Bull zal ons op Guernsey begroeten. De kinderen vinden elkaar snel, na een eerste voetbalavond op het strand bij de Roompot.
Het weer ziet er goed uit voor de komende week.
Morgen vroeg op: om 06.00 uur palaver bij de steiger van Shaula.


2 opmerkingen:

 1. Beste Shaulaatjes,

  Wij wensen jullie wederoom een behouden vaart met heel wat zon en voldoende wind.

  Geniet ervan!

  KUSTER A-38

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En hoe gaat het verder?
  Vandaag (24.07.2012) op AIS is niets te zien.

  BeantwoordenVerwijderen