donderdag 11 augustus 2011

Biskaje over

Na drie zonnige vakantiedagen in La Coruña vertrekken we vanochtend om 10.00 uur. Bestemming is de Folly Inn op de River Medina, Isle of Wight, waar we maandag verwachten aan te komen. We brengen hoge druk mee het Engels Kanaal in. Er zit nog net 1 lagedrukgebied bij Ierland een tikkeltje in de weg op zondagochtend, maar dat zullen we onderweg in de gaten houden. Uitwijk is Camaret-sur-Mer.

Vanochtend waren we al vroeg op. Jules en Sivy hebben, samen met 5 opstappers, om 7 uur een taxi genomen naar het vliegveld. Ze zullen om twaalf uur landen op Schiphol. Begeleider Jef zal goed voor ze zorgen en Sivy zal haar portemonnee trekken voor een kopje koffie in het vliegtuig.
Oma Riet staat bij de gate in Amsterdam. Maandag begint school weer.
Het is nu stil aan boord. We halen de allerlaatste weersinformatie binnen en leggen alles klaar voor de meerdaagse zeiltocht.

Bij alle boten is de proviand en diesel aangevuld, de nodige reparaties zijn uitgevoerd aan verstaging en stuurautomaten. De OceanPeople Wisseltrofee is gemonteerd bij Triple Seven (een "ouderwetse" Autohelm stuurautomaat aan het stuurwiel). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten