zaterdag 9 mei 2015

Naar het Continent

De wekker gaat af om 02.30 BST. Wie had dit ook al weer bedacht / uitgerekend? Aankleden, lenzen in en laptop open. De allernieuwste weersvoorspellingen binnenhalen. Ziet er goed uit met onze planning om
zondagavond
iedereen in Nederlandse wateren te krijgen. Het wordt vandaag een rustige overtocht naar Blankenberge. Met zon! Voor de zeilers onder ons wellicht te rustig, maar we zijn blij met de weergaten tussen de zw 8 Bft van afgelopen week en zw 6-7 Bft van komende zaterdag. Het wordt in ieder geval uitslapen in Blankenberge.

Vlak water, goed zicht. Goede oversteek van het TSS met af en toe gas terug om een grote jongen/meid voor te laten gaan. De smog boven het TSS is ernstig opvallend aanwezig als een gelige gloed. In eerste instantie lijkt het een verkleuring van de lucht bij zonsopkomst, maar deze is 360 graden rondom. 
Na 11 uur varen trekt de wind de laatste 2 uur, zet zich in de NO-hoek en de zeilers kunnen hun plezier niet op. Motor uit. 1 rechte streep naar de Belgische kust. De Duri, My Way en De Visser liggen dan al in t zonnetje in de haven. Wim van de My Way krijgt er een bijbaantje bij als havenmeester en wijst ons prominent vanaf zijn schip te weg. Zijn assistente staat op de steiger ons op te vangen. Ieders bioritme is vandaag verstoord. Op de meest vreemde tijdstippen werden de chipjes, knakworsten etc al te voorschijn getrokken tijdens de vaartocht. Nu op de steiger ontstaat een spontane borrel waarbij niemand aanstalten maakt om te stoppen, totdat een visrestaurant is uitgekozen. Niet geheel okselfris, met her en der rode wangen en kleine oogjes volgt een vrolijke maaltijd. De kleintjes hadden uitgeslapen en dus nu geen probleem met het late tijdstip van eten.
We zijn weer op het Continent.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten