dinsdag 24 juli 2012

Nieuwe wereld aan boord.


Boulogne-sur-Mer.

De haven is leeggelopen. Van 7 dik, gaan we lege boxen innemen. Het wordt weer een mooie zomerdag.
Paul haalt zijn duikspullen te voorschijn om de boegschroef van de Crossborder te inspecteren. Er blijkt niets geen vuil in te zitten, dus hij zou 't moeten doen. Wordt vervolgd. Een kapot relais is waarschijnlijk de boosdoener.

Om 11 uur komt een journalist van de plaatselijke krant van Boulogne-sur-Mer langs. Opstapper Jo, met Boulogne als woonplaats, helpt bij vertalen als ons Frans en zijn Engels te kortschieten.

Om 12 uur komen Sivy, samen met Tessa, Linda en Katlijn, de Shaula omtoveren tot beautysalon. Er wordt een scala aan nagellakken te voorschijn getoverd. Tessa brengt een mega-toilettas mee met make- up spullen en Katlijn heeft een echte Babyliss bij. Zij vraagt naar een stopcontact, ik vraag naar het stroomverbruik van dat ding. Ik had de stroomkabel er nog niet aangelegd. Op de omvormer gaat het wel, maar ik kijk met een schuin oog naar het amperage. Dat wordt inpluggen op de wal. Eer al die meiden hun haar in de krul hebben...... Tutten heet deze activiteit. Muziek uit een iPhone erbij, de stopwatch voor de Babyliss en ze zijn lekker bezig.

Ik heb me teruggetrokken in de kuip en hoor allerlei plannen binnen gemaakt worden.

Een uur later gaan we zelf de stad in: het oude deel herontdekken. Het is heet in de stad, maar we klagen niet na weken buien en kwakkelweer.

De eerste pain au chocolat worden gekocht. We bezoeken de basiliek en lopen op de oude stadswal. Op de terugweg zowaar shoppen bij Zara.



Terug in de haven gaat de zonnetent over de kuip :-)

1 opmerking:

  1. Hoi leuke mensen van Ocean People, zorgen jullie goed voor Arthur, Mime en Celeste? Wij zijn supertrots op allemaal. Maar eh, werken jullie ook de blog bij, want wij lezen het graag. En misschien, als wij een iets grotere boot hebben dan nu, gaan we volgend jaar mee. Hartelijke groeten van Sonja, Cees en Mitchel, de crew van de Nostalgie, een Dehler Delanta AK 80

    BeantwoordenVerwijderen